Sisä-Suomen Kalaleaderin opintomatkahanke käynnistyi!

22/05/2024

Kirjoittanut: Janne

Päijänne-Leader

Sisä-Suomen Kalaleaderin opintomatkahanke pyörähti käyntiin‼️

Alueen toimijoilta on jo pitkään tullut toiveita opintomatkoista, joiden avulla mm. kalastajat pääsisivät tutustumaan erilaisiin laitteisiin, kalustoon ja toimintatapoihin, joilla voisi parantaa omia liiketoimintaedellytyksiä. Sisävesien kalatalouden toimijat, varsinkin yrittäjät, työskentelevät usein pitkiä aikoja yksin, ilman kontakteja muihin toimijoihin, jolloin vertaisoppiminen ja kokemuksien jakaminen jää vähäiseksi. Toki osalla toimijoista on jo vahvat verkostot ja yhteydet kollegoihin ja saavat näin tukea toisistaan. Sosiaalinen media on myös osaltaan parantanut yhteydenpitoa ja kokemusten vaihtoa.

Kaikilla toimijoilla ei kuitenkaan ole tällainen tilanne ja usein jäädään pohtimaan ongelmiin ratkaisuja yksistään. Lisäksi henkilökohtaiset kontaktit sekä erilaisiin laitteisiin ja toimintatapoihin tutustuminen vaativat paikan päällä vierailua. Opintomatkahankkeen avulla pyritään lisäämään yhteistyötä sekä auttamaan tiedon ja kokemusten levittymistä.

Hankkeen tavoitteena on järjestää 5-10 opintomatkaa alan toimijoiden kouluttamiseksi ja vertaisoppimisen tueksi. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2024-31.7.2027, jonka aikana opintomatkat on tarkoitus järjestää. Ensimmäinen opintomatka Viroon onkin jo mahdollisesti juhannuksen jälkeisellä viikolla 26-28.6. Lisätietoja tästä mahdollisimman pian. Kannattaa kuitenkin jo varata päivät kalenterista.

Sisä-Suomen Kalaleaderin toiminta-alueen I-ryhmän kaupallisten kalastajien opintomatkoihin osallistuvien osallistumismaksut katetaan Hätälä oy:n ”kalastajalle kiitos”-kampanjan rahoituksella. Muut opintomatkoille osallistuvat kustantavat omat matkanjärjestämiseen liittyvät kustannukset. Tarkemmat matkakustannukset ilmoitetaan erikseen, kun tarkemmat tiedot kustakin matkasta saadaan.

Vaikuta hankkeessa toteutettaviin opintomatkoihin ja ehdota vierailukohdetta tai aihetta, johon vierailun tulisi painottua TÄÄLTÄ.

Hankkeen hallinnoijana toimii Päijänne-Leader ry. Sisä-Suomen Kalaleader on myöntänyt Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston paikallisen kehittämisen tukea hankkeelle.

Palaa ajankohtaisiin

Aiemmat

Sisä-Suomen Kalaleaderin uusin Uutiskirje lueattavissa

14/06/2024

Selvitys ehdottaa kalatalousalan AMK-koulutuksen aloittamista uudelleen

14/06/2024

Kalastajien toimintaedellytykset paranevat Asikkalassa

31/05/2024

Lähde mukaan opintomatkalle Viroon!

24/05/2024

Opintomatkalle 5-6.7.2024 Porin ammattikalastusmessuille?

23/05/2024