Kalaparlamentti 25.1.2023

19/06/2023

Kirjoittanut: Janne

Päijänne-Leader

Vuoden 2023 ensimmäisessä Sisä-Suomen Kalaleaderin Kalaparlamentti järjestettiin keskiviikkona 25.1. klo 13-15. Tällä kertaa tilaisuuteen pystyi osallistumaan Teams-etäyhteyksin, Päijänne-Leaderin toimistolle saatiin kylläkin yksi vieraileva Kalaleader aktivaattori Kainuun ja Koillismaan alueelta. Kalataloudesta kiinnostuneet ovat mukavasti löytäneet Kalaparlamentti-tilaisuuden. Jälleen kerran osallistujien määrä kasvoi edellisestä tilaisuudesta, osallistujia oli tällä kertaa yli 40.

Tämän kertainen Kalaparlamentti järjestettiin hieman eri kuvioilla kuin aiemmat parlamentti. Sisä-Suomen Kalaleaderin ajankohtaisten asioiden ja alueen toimijoiden ajankohtaisten aiheiden lisäksi kuultiin ajankohtaisia kuulumisia muilta Kalaleader-alueilta. Samana päivänä Kuha-Suomen Kalaleaderin “Kaupallisen kalastuksen superpäivään” osallistuneet olivat myös linjoilla. Kala-aktivaattorien esitykset herättivät runsaasti keskustelua ja kysymyksiä, kahden tunnin tilaisuus vierähti niin nopeasti, että seuraavan Kalaparlamentin ajankohtakin jäi sopimatta. Tiedotetaan tulevan tilaisuuden ajasta ja paikasta myöhemmin.

Kalaleader-alueet ja aktivaattorien yhteystiedot.

Esitysten jälkeen Jorma Kirjavainen kertoi kuulumisia EMKVR-kauteen ja yleisiin asioihin liittyen. Muutamia poimintoja Jorman puheenvuorosta ja myöhemmästä keskustelusta:

  • Hyrrän kanssa ollut teknisiä ongelmia, päätöksiä hankehakemuksiin ei voi tällä hetkellä tehdä. Ongelma korjaantuu toivottavasti mahdollisimman pian.
  • Edellisen ohjelmakauden rahoitusta on vielä jäljellä. Myöhemmin ministeriöltä tietoa tästä.
  • Linjaukset kalatalouden hankkeisiin on viimeistelyä vaille. Komission kommentteja muutamiin asioisin odotellaan.
  • Uuden ohjelmakauden kuvioista esiin nousi mm. selektiivisten pyydysten tuet sekä aloittavan kalastajan lainan takausinstrumentit.
  • EMKVR-tukiin liittyvä keskeinen lainsäädäntö löytyy TÄÄLTÄ.
  • Pikaisesti käytiin läpi myös Sisä-Suomen Kalaleaderin Mestari-Kisälli -hankkeet. Lisätietoa näistä seuraavista linkeistä:

Kalaparlamentin Kalaleader-alueiden esitykset löytyvät TÄSTÄ linkistä. Alaosan nuolilla tai nuolinäppäimillä pääset siirtymään esityksessä eteenpäin.

Käy vastaamassa Kalaparlamentin jatkot -kyselyyn. Vastausten avulla pyrimme kehittämään Kalaparlamentti-konseptia. Seuraavan Kalaparlamentin ajankohta on vielä auki, tästä tiedotetaan myöhemmin.

Palaa ajankohtaisiin

Aiemmat

Kalaparlamentti 29.11.2023

07/11/2023

Kalaparlamentti 28.9.2023

22/08/2023

Kalaparlamentti 30.5.2023

08/05/2023

Kalaparlamentti 22.3.2023

19/06/2023

Kalaparlamentti 23.11.2022

19/06/2023