Sisä-Suomen Kalaleaderin opintomatkahanke

Päijänne-Leader

Sisävesien kalatalouden toimijat, varsinkin yrittäjät, työskentelevät usein pitkiä aikoja yksin, ilman kontakteja muihin toimijoihin. Tämä aiheuttaa paitsi sosiaalisen tyhjiön, myös tiedollista jälkeen jäämistä. Alan – ja koko maailman muuttuessa nopeasti. Toisaalta monia ongelmia ja esimerkiksi teknisiä haasteita on onnistuttu ratkomaan jossain muualla. Tällaisten ratkaisujen ja vertaisoppimisen sekä ammatillisen kasvun välineenä on opintomatkojen nähty olevan hyödyllinen toimintatapa. Tällä hankkeella mahdollistetaan alan eri toimijoiden osallistuminen opintomatkoihin Suomessa ja ulkomailla.

Hankkeen tavoitteena on järjestää 5-10 opintomatkaa alan toimijoiden kouluttamiseksi ja vertaisoppimisen tueksi. Hankkeen toteutusaika on 1.4.2024-31.7.2027, jonka aikana opintomatkat on tarkoitus järjestää.

Päijänne-Leader ry:n kalatalouden toimijoille suunnatussa opintomatkahankkeessa järjestetään erilaisia matkoja, joiden tarkoituksena on kehittää toimijoiden omaa toimintaa esimerkkien ja uusien toimintamallien avulla. Hankkeen ensisijainen kohderyhmät ovat ammattikalastajat, vesiviljelijät, kalanjalostajat, kalakauppayrittäjät, kehittäjäorganisaatiot, viranomaiset ja muut alan toimijat, Sisä-Suomen Kalaleaderin toiminta-alueella (Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakunnat sekä Kouvolan, Pertunmaan ja Kuhmoisten kunnat).

Lähtökohtaisesti Sisä-Suomen Kalaleaderin toiminta-alueen I-ryhmän kaupallisten kalastajien opintomatkoihin osallistuvien osallistumismaksut katetaan Hätälä oy:n ”kalastajalle kiitos”-kampanjan rahoituksella. Muut opintomatkoille osallistuvat kustantavat omat matkanjärjestämiseen liittyvät kustannukset. Tarkemmat matkakustannukset ilmoitetaan erikseen, kun tarkemmat tiedot kustakin matkasta saadaan.

Ole yhteydessä hankkeen vetäjään ja ehdota opintomatkan kohdetta!

Hankkeen hallinnoijana toimii Päijänne-Leader ry. Sisä-Suomen Kalaleader on myöntänyt Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahaston paikallisen kehittämisen tukea hankkeelle.

Päijänne-Leader
P�ij�nne-Leader

Ajankohtaista hankkeesta

  • Opintomatkalle 5-6.7.2024 Porin ammattikalastusmessuille? Hanke järjestää matkan messuille, jos tarpeeksi innokkaita lähtijöitä lyötyy. Lisätietoa aiheesta TÄÄLTÄ.
  • KYSELY alueen kalatalouden toimijoille. Vaikuta hankkeeseen ja ehdota opintomatkan kohdetta tai kiinnostuksen kohteita. Kyselyn avulla pyrimme järjestämään sellaisia matkoja, jotka palvelevat parhaiten alueen elinkeinokalatalouden toimijoita.
P�ij�nne-Leader

HANKKEEN TIEDOT

Toiminta-alue:

Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maakunnat

sekä Kouvolan, Pertunmaan ja Kuhmoisten kunnat.

Projektipäällikkö:

Janne Niemimäki

Kalatalouskoordinaattori, Päijänne-Leader ry

044 744 0396

janne.niemimaki@paijanne-leader.fi

Toteuttaja:

Päijänne-Leader ry

Hankkeen kesto:

1.4.2024-31.7.2027

Päijänne-Leader