Parhaat järvikalareseptit -julkaisu on valmis

20/06/2023

Kirjoittanut: Janne

Päijänne-Leader

Sisä-Suomen kalatalousryhmän ”Lähikalan arvoketjun kehittäminen Sisä-Suomessa” -hankkeen yhtenä osa-alueena oli viime keväänä järjestetty avoin kalareseptikilpailu. Kilpailuun lähetettiin 19 reseptiä, joista valmistus- ja maisteluvaiheeseen valittiin mukaan kahdeksan parasta. Kilpailussa korostettiin vajaasti hyödynnettyjen kalalajien suosimista resepteissä.

”Parhaat järvikalareseptit” -julkaisussa on mukana kaikki maisteluvaiheeseen edenneet reseptit. Reseptien ja ohjeet ovat kilpailuun osallistuneiden itse kehittämiä ja hyväksi todettuja. Julkaisun myötä toivomme, että yhä useammat käyttävät enemmän kotimaisia kaloja keittiöissään ja valmistavat niistä maistuvia ja terveellisiä ruokia. Valtioneuvoston kotimaisen kalan edistämisohjelman (https://mmm.fi/kalat/strategiat-ja-ohjelmat/kotimaisen-kalan-edistamisohjelma) tavoitteena on saada jokainen suomalainen syömään keskimäärin 2,5 kala-annosta viikossa vuoteen 2035 mennessä. Pyritään saavuttamaan tämä tavoite syömällä läheltä pyydetty terveellistä ja ekologista järvikalaa!

Pyrimme jakamaan julkaisua kaikissa tulevissa tilaisuuksissa, joissa olemme mukana. Oman reseptivihkosen voi myös tulla noutamaan Päijänne-leaderin toimistolta Vääksystä. Mielellämme toimitamme myös vihkosia eri järjestöille, kouluille ja muille herkullisista kalaresepteistä kiinnostuneille. Löydät reseptivihkon näköisversion netissä selailtavana: https://issuu.com/sisa-suomenkalatalousryhma/docs/sis_-suomen_kalatalousryhm_reseptivihkonen_a5

 

Lisätietoa resepteistä ja julkaisusta:

Janne Niemimäki

Kalatalouskoordinaattori

Sisä-Suomen kalatalousryhmä

email: janne.niemimaki@paijanne-leader.fi

puh: 044 744 0396

Palaa ajankohtaisiin

Aiemmat

Opintomatkalle 5-6.7.2024 Porin ammattikalastusmessuille?

23/05/2024

Sisä-Suomen Kalaleaderin opintomatkahanke käynnistyi!

22/05/2024

EU Korilla – tilaisuudessa kuultiin leader toiminnasta

13/05/2024

EU Korilla – Päijät-Hämeen vaikuttamis- ja verkostoitumispäivä 5.3.2024

25/04/2024

Kalatalousverkosto.fi on avattu

25/04/2024